Overvågning IT-services og applikationer

Med en overvågningsløsning kan virksomhedens monitorere på interne og eksterne services, applikationer og enheder. Overvåg eksempelvis tilstanden af IT-miljøet, virksomhedens maskiner, robotter eller andre driftskritiske komponenter. Overbliksbilleder og alarmer fra komponenter kan give tidlige indikationer på problemer. Samtidig kan overvågningen hjælpe til hurtig diagnosticering, som i nogle tilfælde helt kan afværge nedbrud.

Via intuitive dashboards og alarmer fra en overvågningsløsning er du altid opdateret om tilstanden af virksomhedens vitale systemer. Rød/gul/grøn indikatorer giver et godt overblik over de relevante enheder og applikationer. Desuden kan særskilte alarmer aktiveres, så kritiske tilstande altid vil få opmærksomhed.

Et værktøj til overvågning er for eksempel ServiceNow.

Overvågning af ITHvilke af dine
kritiske systemer
er det hensigtsmæssigt
at overvåge?

Eksempler på overvågede applikationer og services:

  • Servere
  • IT applikationer, bl.a. Mail, ERP
  • Databaser
  • Print
  • Websites
  • Betalingssystemer
  • Robotter
  • Produktionsenheder
  • Lagersystemer
  • Maskiner m.m.

Behandling af alarmer og incidents

Anvender du en service management-løsning, kan alarmer fra overvågningsløsningen indgå i service management-løsningen som incidents. Derved opnår du et sammenhængende system, hvorfra den samlede prioritering, allokering og opfølgning kan ske.

Ved at koble et automatiseringsværktøj som f.eks. Orchestrator til overvågnings-løsningen, vil man endvidere kunne få systemet til selv at udbedre udvalgte problemer og fejl.

De opsamlede data fra overvågningsløsningen gemmes, så historik kan danne baggrund for en mere langsigtet vurdering af enkelte enheder eller applikationer.

Behandling af alarmer og incidents

Aalborg Kommune har implementeret overvågning med SCOM. Dashboards og opsætning af de rigtige alarmer har frigivet ressoucer, givet bedre mulighed for at reagere og i nogle tilfælde kan IT-Centeret nå at reagere, inden brugerne oplever problemer.

Preben Pedersen Aalborg Kommune:

"Vi anbefaler meget gerne Syspeople til andre. Vi oplever dem som meget
kompetente og reelle."

Aalborg Kommunes SCOM-projekt

Sparring eller møde?

Spørg Syspeople, hvis du vil vide mere om overvågning og løsninger til overvågning. Vi vil gerne indgå i en dialog og give dig input og sparring til din overvågningsløsning, ligegyldigt om du allerede har en løsning, eller du overvejer, hvad der er det rigtige valg for dig.

Send os en besked via formularen herunder eller tag kontakt på telefon +45 70 34 56 57 eller mail info@syspoeple.dk.

Vil du vide mere om Overvågning?

Lad Syspeople kontakte dig.